Foto: AFP/Scanpix
Tropiskajā vētrā "Washi" un tās izraisītajos plūdos un zemes nogruvumos Filipīnu dienvidos gājuši bojā 440 cilvēki un vairāk nekā 200 pazuduši bez vēsts, sestdien paziņoja amatpersonas.

Visvairāk bojāgājušu un pazudušo ir Mindanao salas Kagajanas de Oro un Iliganas pilsētās.

Glābšanas darbos iesaistīti 20 000 karavīru.

"Washi" sasniedza Mindanao piektdien un pašlaik virzās uz Palavanas salu. Vētras vēju ātrums sasniedz 21 metru sekundē.

Latvijas amatpersonas sestdien vēstulēs Filipīnu amatpersonām izteica līdzjūtību vētrā cietušās valsts iedzīvotājiem. Valsts prezidents Andris Bērziņš vēstulē Filipīnu prezidentam Beninjo Akino norādīja, ka Latvija īpaši jūt līdzi bojāgājušo tuviniekiem, bet vētras izraisītajos zemes nogruvumos un plūdos cietušajiem novēl drīzu izveseļošanos, informē prezidenta preses dienests.

Savukārt Latvijas Ārlietu ministrija vēsta, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izteikuši visdziļāko līdzjūtību Filipīnu tautai un bojāgājušo tuviniekiem, nosūtot līdzjūtības vēstules Filipīnu valdības vadītājam Beninjo Akino un ārlietu ministram Albertam del Rosario saistībā ar tropiskās vētras "Washi" radītajiem postījumiem.

Arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) sestdien nosūtījusi līdzjūtības vēstules Filipīnu parlamenta Senāta priekšsēdētājam Huanam Ponse Enrilem un Pārstāvju palātas priekšsēdētājam Felisiano Balmontem saistībā ar postošo vētru. "Saeimas vārdā Āboltiņa pauž visdziļāko līdzjūtību Filipīnu tautai un sērojošajām ģimenēm, kas pāragri zaudējušas tuviniekus," informē Saeimas Preses dienests.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!