Foto: AFP/Scanpix/LETA
Tūkstošiem armēņu pirmdien izgājuši galvaspilsētas Erevānas ielās, pieprasot premjera Nikola Pašinjana atkāpšanos saistībā ar militārā konflikta Kalnu Karabahā iznākumu, raksta "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

Protestētāji pulcējās pilsētas centrā, uz laiku nobloķējot vairākas ielas. Pēc neilga laika pūlis izklīda, taču opozīcijas politiķi paziņojuši, ka vēl viena demonstrācija paredzēta arī otrdien.

Koalīcija, kas apvieno 16 opozīcijas partijas, rīkojusi pret valdību vērstas demonstrācijas Erevānā un citviet valstī, lai piespiestu Pašinjanu nodot varu pagaidu valdībai. Opozīcijas spēki vēlas, lai viņu kandidāts Vazgens Manukians kļūtu par pagaidu premjerministru un pārraudzītu jaunu vēlēšanu procesu.

Protesti Armēnijā notika jau pērnā gada novembrī - pēc tam, kad Pašinjans parakstīja miera vienošanos, kas ļāva noslēgt 44 dienas ilgo militāro konfliktu Kalnu Karabahā. Šīs vienošanās ietvaros Pašinjans atdeva kontroli pār daļu Kalnu Karabahas reģiona, kā arī atsevišķiem apgabaliem ap to.

Pašinjans ir aizstāvējis miera līgumu kā sāpīgu, bet nepieciešamu soli, lai Azerbaidžāna neiegūtu kontroli pār visu Kalnu Karabahas reģionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!