Foto: AFP/Scanpix/LETA
Dalībai militārajās mācībās no Lielbritānijas uz Austrumeiropu paredzēts nosūtīt smago bruņojumu un aptuveni 8000 britu karavīru, kas ir lielākā dislokācija kopš Aukstā kara, vēsta ziņu aģentūra “Sky News”.

Apvienotās Karalistes Aizsardzības ministrs Bens Voless norāda, ka, turpinoties Krievijas agresijai Ukrainā, Lielbritānijas bruņoto spēku izvietošana visā Austrumeiropā izrādīs solidaritāti un spēku.

Bruņotie spēki tiks izvietoti valstīs no Somijas līdz Ziemeļmaķedonijai. Tiem pievienosies desmitiem tūkstošu karavīru no NATO un Apvienoto reaģēšanas spēku sabiedrotajiem, kuros ietilpst arī Dānijas, Islandes un Norvēģijas spēki.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija norādīja, ka plānotās mācības uzlabos Apvienotās Karalistes un citu karaspēku spēju sadarboties, atturot Krievijas agresiju Skandināvijā un Baltijas valstīs.

“Darbojoties visā Eiropā, britu armija stāvēs līdzās partneriem, apvienojot spējas un kopīgās vērtības, veicinot mieru un drošību. Mācību mērķis ir parādīt, cik apjomīgs un nozīmīgs ir Lielbritānijas armijas ieguldījums Eiropas aizsardzībā”, citējot Volesu, ziņo “The Guardian”.

Ukrainā, cīnoties pret Krievijas spēkiem, tika nogalināts britu militārais veterāns, kā arī ir ziņas par bezvēsts pazudušajiem, vēsta “Sky News”

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Tam sākoties, Ukrainas valdība mudināja brīvprātīgos no visas pasaules palīdzēt atbalstīt ukraiņu bruņotos spēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!