Tūkstošiem Ķīnas iedzīvotāju, kas pakļāvuši sevi plastiskajām operācijām ar tā sauktā brīnumgēla "Ao Mei Ding" izmantošanu, tagad ārstējas no sekām.
Šo poliakrilamīda želeju uzsāka ražot pirms deviņiem gadiem, taču bez eksperimentiem ar dzīvniekiem un tikai septiņiem izmēģinājuma mēnešiem ar cilvēkiem obligāto divu gadu vietā.

Valsts lielākās slimnīcas atteicās brīnumgēlu izmantot, un to piegādāja galvenokārt skaistumkopšanas saloniem, no kuriem daudzi strādāja nelegāli. Klienšu krūšu un lūpu palielināšanai gēlu bieži pielietoja kosmetologi bez medicīniskās izglītības.

Pekinas slimnīcas plastiskās ķirurģijas nodaļas vadītāja Cjao Cuņa tagad ik dienas veic vairākas operācijas sievietēm, kam brīnumgēla izmantošanas rezultātā deformējušās krūtis, izcēlušās infekcijas un gēls sācis migrēt pa visu ķermeni. Ārsti cenšas želeju aizvākt; nereti nākas amputēt krūtis. Par visskumjāko speciālisti uzskata faktu, ka gēls pārvietojas uz citām ķermeņa daļām, un to pilnībā aizvākt no organisma nebūšot iespējams nekad.

No brīnumgēla "Ao Mei Ding" Ķīnā cietuši vismaz 300 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!