Vairāk nekā četrtūkstoš palestīniešu pirmdien izgāja Gazas ielās, lai protestētu pret ekonomisko krīzi, kas palestīniešu teritorijās aizvien pastiprinās Izraēlas blokāžu dēļ, un lai lūgtu starptautisko palīdzību.
Protestē pret Arafata valdību

Demonstranti sarīkoja mītiņu pie Palestīnas pašpārvaldes prezidenta rezidences un aicināja starptautisko sabiedrību censties panākt Izraēlas blokāžu atcelšanu, lai "palestīniešu strādājošie varētu nokļūt darbā".

"Mēs lūdzam jūsu palīdzību, lai atrastu darbu un nodrošinātu pienācīgu dzīvi sev un savām ģimenēm," sacīja viens no akcijas organizatoriem.

Protestētāji arī mudināja pašpārvaldi "radīt jaunas darba vietas un risināt bezdarba problēmu".

Neilgi pēc tam, kad 2000.gada septembrī sākās palestīniešu sacelšanās jeb intifāda, Izraēlas armija nobloķēja palestīniešu teritorijas, neļaujot desmitiem tūkstošu palestīniešu strādājošo nokļūt darba vietās Izraēlā. Blokāžu dēļ palestīnieši arī nevar brīvi pārvietoties starp Gazas sektoru un Jordānas rietumkrastu.

Pēc ANO aplēsēm, Palestīnas pašpārvaldes ekonomikas paralīzes dēļ palestīniešu teritorijās bez darba ir 75 procenti iedzīvotāju, un tur valda liela nabadzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!