Tūkstošiem palestīniešu piektdien pēc lūgšanām izgāja ielās, pieprasot atvainošanos par pravieša Muhameda karikatūru publicēšanu Eiropas medijos.
Jordānas upes rietumkrasta pilsētā Nablusā ielās izgāja vairāk nekā 20 000 cilvēku, dedzinot Dānijas, Norvēģijas un Francijas karogus.

"Šiem noziedzniekiem neizbēgt musulmaņu soda. Musulmaņi ir gatavi ziedot sevi mūsu pravietim," cilvēku pūlim paziņoja jaunievēlētais "Hamas" deputāts Jasers Mansurs.

Vēl vairāki tūkstoši palestīniešu protestēja pie Al Aksas mošeju kompleksa Jeruzalemē. Demonstrācijas notika arī Jordānas upes rietumkrasta pilsētā Ramallahā un Gazā.

Palestīniešu imams Mohammeds Huseins nosodīja karikatūras kā "neiedomājamu uzbrukumu islāmam un nicinājuma izpausmi pret musulmaņu nāciju".

"Tie, kas ir vainīgi šajā apkaunojošajā rīcībā, vēlējās izplatīt naidīgu rasismu un uzsākt karu pret islāma un pravieša vērtībām," viņš norādīja.

Imams arī apsveica vairākās arābu valstīs ieturēto dāņu produktu boikotu, tomēr piebilstot, ka būtu nepareizi sodīt atsevišķas personas no valstīm, kuras aizskārušas musulmaņus.

Kaujinieku grupējumi Gazas sektorā un Jordānas upes rietumkrastā draudējuši vērsties pret Dānijas, Norvēģijas un Francijas pilsoņiem.

Arī palestīniešu prezidents Mahmuds Abass mudināja kaujinieku grupējumus nekaitēt eiropiešiem un Eiropas institūcijām palestīniešu teritorijās.

Palestīniešu drošības spēki vērsīsies pret ikvienu, kas uzbruks vai kaitēs Eiropas institūcijām vai pilsoņiem, brīdināja Abass.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!