Foto: EPA/LETA
Tunisijas valdība nosūtījusi papildspēkus uz Vidusjūras piekrastes rajoniem, lai ierobežotu arvien pieaugošo bēgļu plūsmu uz Eiropu, informē raidsabiedrība BBC.

Vienlaikus Tunisija kategoriskio noraida iespēju, ka valstī varētu ierasties Itālijas drošības spēku kontingents, lai palīdzētu apturēt bēgļu straumi, kura galvenokārt dodas uz Itālijai piederošo Lampedūzas salu 110 kilometru attālumā no Tunisijas.

Itālijas plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka aizvadīto piecu dienu laikā vien Lampedūzā izcēlušies aptuveni 5000 tunisiešu, kas turp nokļuvuši galvenokārt nelielās zvejas laivās.

Pašā Tunisijā pēdējās dienās arestēti ap 1500 iespējamo izbraucēju.

Pagājušajā piektdienā Itālija izlsudinājusi salā humanitārās katastrofas režīmu. Iekšlietu ministrs Roberto Maroni paziņoja, ka, Itālija gatavojas lūgt atļauju izvietot Tunisijā savus drošības spēkus, lai apturētu milzīgo imigrantu pieplūdumu. Avoti Tunisijas valdībā par šādu iniciatīvu izteikušie noraidoši.

Imigrācija Itālijai rada problēmas jau sen, bet tā krasi pieaugusi kopš pagājušā mēneša nemieriem Tunisijā. Roma saistībā ar šo faktu jau lūgusi Eiropas Savienības palīdzību.

2010. gada nogalē un 2011. gada sākumā Tunisiju pārņēma plašas demonstrācijas un nekārtības. Tās sākās kā protests pret bezdarbu, inflāciju, korupciju, preses brīvības apspiešanu un sliktajiem dzīves apstākļiem.

Protestu iespaidā 14.janvārī prezidents Zins el Abidins ben Ali bija spiests atkāpties no amata un doties trimdā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!