Foto: EPA/LETA
Tunisijas tiesa ceturtdien bijušajam valsts prezidentam Zinam el Abidīnam ben Ali piespriedusi 16 gadu cietumsodu par krāpšanos ar nekustamajiem īpašumiem un korupciju, informē ārvalstu masu mediji.

Savukārt eksprezidenta meita Ali Nesrīna un znots, uzņēmējs Sahers al Matri, kurus arī apsūdz par krāpšanos ar nekustamajiem īpašumiem, notiesāti ar attiecīgi astoņu un 16 gadu cietumsodu.

Jau vēstīts, ka Tunisijas tiesa 20.jūlijā ben Ali un viņa sievu Leilu Trabesiju aizmuguriski jau notiesāja ar 35 gadu cietumsodu par valsts mantas izlaupīšanu. Tāpat tiesa piesprieda ben Ali naudassodu 50 miljonu Tunisijas dināru (aptuveni 17,5 miljoni latu) apjomā, bet prezidenta laulātajai draudzenei – 21 miljonu dināru (14,7 miljoni latu).

Savukārt jūlija sākumā eksprezidentam piesprieda 15,5 gadus cietumā un naudassodu 54 tūkstošu eiro (37,9 tūkstoši latu) apjomā par ieroču un narkotiku glabāšanu.

Ben Ali aizbēga no Tunisijas šā gada sākumā pēc plašas tautas sacelšanās. Pašlaik eksprezidents un viņa sieva raduši patvērumu Saūda Arābijā. Šī valsts vēl joprojām nav atbildējusi uz Tunisijas 20.februāra pieprasījumu izdot gāzto valsts vadītāju.

Tā dēvētā "Jasmīnu revolūcija" Tunisijā sākās 14.janvārī un tās laikā gāja bojā 80 cilvēku. Tunisijas nemieri aizsāka sacelšanās vairākās arābu un Āfrikas valstīs, kas nav beigušās vēl joprojām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!