Foto: EPA/LETA
Gāztais Tunisijas prezidents Zinelabidīns ben Ali pirmdien apgalvoja, ka janvārī ticis aizvilināts no valsts, nevis pats pametis savu amatu, kurā bija atradies 23 gadus.

"Es nepametu savu prezidenta amatu un arī neaizbēgu no Tunisijas, kā aplami ziņojuši daži mediji," teikts ben Ali paziņojumā, kuru publiskoja viņa advokāts Akrams Azuri.

Šis ben Ali paziņojums nenozīmē, ka viņš vēl uzskatītu sevi par prezidentu, Azuri pavēstīja aģentūrai AFP.

Ben Ali savā paziņojumā sacīja, ka viņa apsardzes priekšnieks Ali al Sorjati 14.janvārī ieteicis viņam atstāt Tunisiju, jo pret viņu tiekot plānots atentāts.

Ben Ali sacīja, ka kopā ar savu ģimeni iekāpis lidmašīnā, kas aizvedusi viņus uz Saūda Arābijas pilsētu Džidu, un devis pilotam skaidru norādījumu gaidīt viņu Džidas lidostā.

"Tomēr pēc ierašanās Džidā lidmašīna apgriezās un devās atpakaļ uz Tunisu, neklausot maniem norādījumiem," sacīja ben Ali.

Viņš piebilda, ka ticis aizvilināts no Tunisijas galvaspilsētas un aizbraukšana bijusi daļa no sazvērestības pret viņa prezidentūru.

Ben Ali ir pirmais valsts vadītājs, kurš tika gāzts šogad arābu valstīs notiekošajos nemieros pret to režīmiem.

Pirmdien Tunisā sākas aizmuguriska prāva pret ben Ali saistībā ar daudzām apsūdzībām, tostarp par krāpšanu un naudas piesavināšanos. Ben Ali visas apsūdzības noliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!