Foto: AP/Scanpix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans otrdien brīdinājis, ka džihādisti drīzumā var ieņemt Sīrijas kurdu pilsētu Kobani, un aicināja sākt sauszemes operāciju pret teroristu grupējumu "Islāma valsts".

"Terors nebeigsies (..), ja vien mēs nesadarbosimies sauszemes operācijā," televīzijā pārraidītā uzrunā paziņoja Erdogans.

Viņš pauda pārliecību, ka ar ASV un sabiedroto uzlidojumiem "Islāma valsts" pozīcijām nepietiek.

"Pagājuši mēneši, bet nekādi rezultāti nav sasniegti. Kobane tūlīt kritīs," paziņoja Erdogans.

"Es saku Rietumiem - bumbu mešana no gaisa nenesīs risinājumu," viņš piebilda.

Turcijas parlaments pagājušajā nedēļā pilnvaroja valdību bruņoto spēku izmantošanai, lai Sīrijā un Irākā vērstos pret "Islāma valsti". Bet līdz šim valdība nav atklājusi nekādus plānus par šādu militāru operāciju.

"Mēs ar lielām bažām sekojam līdzi uzbrukumiem Kobanei un citām pilsētām, kur dzīvo mūsu brāļi," norādīja Erdogans, piebilstot, ka no Kobanes reģiona Turcijā ieradušies jau 200 000 bēgļu.

"Mēs tikai vēlamies mieru šajā reģionā. Turcija ir gatava un labi ekipēta, lai atbildētu uz jebkuriem draudiem, kas vērsti pret to," sacīja prezidents.

Viņš atkārtoti aicināja noteikt virs Sīrijas lidojumu aizlieguma zonu un izveidot drošu zonu bēgļiem, kā arī pauda viedokli, ka nepieciešams apmācīt un apbruņot mērenos Sīrijas nemiernieku grupējumus, kas cīnās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!