Foto: AP/Scanpix

Par saistību ar Turcijas kurdu bruņoto separātistu grupējumu - Kurdistānas Strādnieku partiju (PKK) - Turcijā no darba atstādināti vairāk nekā 10 000 skolotāju, ceturtdien atklājusi kāda amatpersona.

Kamēr tiks veikta oficiāla izmeklēšana, skolotāji ir uz laiku atstādināti no pienākumu pildīšanas, bet turpinās saņemt algu. Atstādināšanas galvenokārt skārušas skolas Turcijas dienvidaustrumos, kur izcēlusies plašākā vardarbība divdesmit gadu laikā, kopš PKK pērn jūlijā atteicās no divu gadu pamiera ar valdību.

Ziņu aģentūra "Anadolu" vēstīja, ka Izglītības ministrija atstādinājusi kopumā 11 500 skolotāju, kas kaut kādā veidā atbalstījuši "separātistu teroristu organizāciju un tās sabiedrotos". Aģentūra piebilda, ka atstādināto skolotāju skaits, domājams, sasniegs 14 000, bet sīkāk nepaskaidroja.

Skolotāji atstādināti neilgi pirms jaunā mācību gada, kas sāksies 19. septembrī. Turcijas skolās kopumā strādā aptuveni 850 000 skolotāju.

Tūkstošiem skolotāju jau ir atlaisti vai atstādināti "tīrīšanās" pēc neveiksmīgā valsts apvērsuma mēģinājuma 15. jūlijā.

Turcija apsūdz ASV dzīvojošo musulmaņu garīdznieku Fetullu Gilenu un viņa kustību "Hizmet" ("Kalpošana") neveiksmīgā puča organizēšanā un rīkošanā. Ankara arī apsūdz Gilenu "paralēlas valsts" vadīšanā un savu sekotāju iefiltrēšanā valsts institūcijās. Gilens stingri noliedz visas apsūdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!