Foto: AP/Scanpix

Turcijas policija pirmdien valsts mēroga operācijā saistībā ar apsūdzībām par sakariem ar kurdu kaujiniekiem aizturējusi 235 kurdu Tautas demokrātiskās partijas (HDP) amatpersonas, paziņoja HDP parlamenta deputāts un pārstāvis sakariem ar presi Aihans Bilgens.


Par plašām HDP amatpersonu aizturēšanām ziņo arī oficiālie Ankaras mediji.

HDP amatpersonas aizturētas aizdomās par sakariem ar Kurdistānas Strādnieku partiju (PKK) - bruņoto separātistu grupējumu - vai arī tā propagandēšanu, vēsta oficiālā ziņu aģentūra "Anadolu".

Vairums aizturēto ir pašvaldību amatpersonas un reģionu līderi, sacīja Bilgens.

Atbilstoši "Anadolu" ziņām Stambulā aizturētas 20 HDP amatpersonas, arī provinces organizācijas priekšsēdētāja Aisela Gizela, bet Ankarā - 18, tostarp vietējās nodaļas priekšsēdētājs Ibrahims Binidži.

Pārējās aizturēšanas notikušas Adanas un Mersinas provincēs, valsts dienvidos, Manisā, Turcijas rietumos, kā arī Hakari, Šanliurfā un Gaziantepā, nemierīgajos dienvidaustrumos.

Visvairāk HDP pārstāvju aizturēts Manisā, kur arestētas 93 amatpersonas, norāda "Anadolu".

Sestdien Stambulā notika terorakts, kurā tika nogalināti 44 cilvēki, arī 36 policisti. Atbildību par to uzņēmies grupējums Kurdistānas Brīvības vanagi (TAK) - radikāļi, kas ir atšķēlušies no PKK.

Kaut arī HDP teroraktu nosodījusi, turku mediji par to tikpat kā neko nav ziņojuši, radot aplamu iespaidu, ka kurdu partija nenosoda vardarbību, norāda HDP.

Pagājušajā mēnesī tika aizturēti desmit HDP parlamenta deputāti, arī abi tās līdzpriekšsēdētāji, izraisot starptautiskās sabiedrības satraukumu. Arī viņi aizturēti par līdzdalību PKK vai arī tās propagandas izplatīšanā. Viņiem visiem noteikts pirmstiesas apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!