Turcijas varas iestādēm otrdien un trešdien veicot reidus visā valsts teritorijā, ir aizturēti 68 cilvēki aizdomās par viņu dalību džihādistu grupējumā "Daesh" ("Islāma valsts"), trešdien ziņoja Turcijas valsts mediji.

Aizturēšanas tika veiktas pēc tam, kad Turcijas lielākās pilsētas Stambulas vēsturiskajā centrā, kuru ir iecienījuši tūristi, otrdien uzspridzinājās terorists pašnāvnieks, nogalinot 10 un ievainojot 15 cilvēkus. Mediji neziņoja, vai ir saistība starp šo teroraktu un minētajām aizturēšanām.

Otrdien tika aizturēti 65 cilvēki reidos, kas tika veikti Ankarā, Izmirā, Sīrijas pierobežas pilsētā Kilisā, Šanliurfas pilsētā Sīrijas tuvumā, Mersinā un Adanā, vēstīja ziņu aģentūra "Anadolu". Trešdien kūrortpilsētā Antaljā tika aizturēti trīs Krievijas pilsoņi.

Ankarā varas iestādes aizturēja 16 cilvēkus aizdomās par liela uzbrukuma plānošanu šajā pilsētā. Šanliurfā aizturēja 21 cilvēku, kuri esot plānojuši uzbrukumu kādā Turcijas vietā, kas netika precizēta.

Turcijas vicepremjers Numans Kurtulmušs otrdien paziņoja, ka Stambulā uzspridzinājies terorists pašnāvnieks bija 1988.gadā dzimis Sīrijas pilsonis un ka vairākums nogalināto ir ārzemnieki. Premjerministrs Ahmets Davutolu vēlāk paziņoja, ka terorists bijis no grupējuma "Daesh".

Eksplozija notika Sultanahmetas laukumā netālu no Teodosija obeliska.

Astoņi no nogalinātajiem bija Vācijas pilsoņi. Starp ievainotajiem bija deviņi Vācijas pilsoņi, no kuriem daži guvuši smagas traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!