Foto: Publicitātes attēls

Turcijas mājokļu attīstības administrācijas departaments uzsācis 700 kilometrus garas drošības sienas izbūvi uz Turcijas-Sīrijas robežas, ziņo "Hurriyet Daily News".

Jaunais projekts tikai papildinās valsts Aizsardzības ministrijas un vairāku robežai pieguļošo Turcijas reģionu pārvalžu jau izbūvēto aptuveni 200 kilometru garo betona sienu gar kara plosīto valsti. To jāpabeidz piecu mēnešu laikā.

Kopumā ap 900 kilometru garajai sienai uz robežas esot jāaizkavē cilvēku nekontrolēta pārvietošanās starp valstīm, ziņo Turcija. "Mūsu drošības nodrošināšanai robežas pastiprināšanai ar Sīriju ir liela nozīme. Līdz ar sienas uzbūvēšanu mūsu robeža paliks daudz drošāka," norādījis par būvniecību atbildīgā departamenta vadītājs.

Patlaban sienu izbūve ir gandrīz pabeigta gar divu galējo Turcijas dienvidaustrumu reģionu robežām. To veidojot septiņas tonnas smagi pārvietojami dzelzsbetona bloki, kuru augšējo malu klāj dzeloņdrāšu pinums, un Turcijas pusē gar to vēl tiek izbūvēts ceļš. "Mēs sienu ceļam tā, lai vajadzības gadījumā nākotnē to varētu viegli nojaukt," atklāja departamenta vadītājs.

Viņš stāsta, ka būvniecību apgrūtinot gan dabas reljefs, gan tas, ka robežzona vietām ir mīnēta. "Kad mēs sakām "robeža", tas nenozīmē ceļu vai kaut ko citu tur. Mēs izbūvējam ceļus. Darbs nav viegls, mēs strādājam mīnu laukos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!