Foto: EPA/LETA
Ja Izraēla neatvainosies par "Brīvības flotiles" vardarbīgu apturēšanu, Turcija saraus attiecības ar šo valsti, paziņoja Turcijas ārlietu ministrs Ahmets Davutoglu.

Intervijā laikrakstam "Hurriyiet" viņš teica, ka Ankara sagaida no Izraēlas atvainošanos vai piekrišanu starptautiskai izmeklēšanai par "Brīvības flotiles" incidentu, pirmdien vēsta BBC.

"Izraēliešiem ir trīs varianti. Viņiem vai nu jāatvainojas, vai arī jāpiekrīt starptautiskās izmeklēšanas veikšanai un jāpieņem tās rezultāti. Pretējā gadījumā mūsu diplomātiskās attiecības tiks sarautas," viņš teica.

Tikmēr Izraēlas Ārlietu ministrijas oficiālais pārstāvis Jigals Palmors uzsvēra, ka tad, "kad pieprasa atvainošanos, draudus un ultimātus neizmanto".

Kā vēstīts, Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu jau piektdien noraidījis iespēju, ka viņa valsts varētu atvainoties par maija beigās notikušo uzbrukumu Turcijas kuģim Gazas joslas palīdzības flotilē.

"Izraēla nevar atvainoties, jo tās kareivjiem bija jāaizstāvas, lai pūlis tos nenolinčotu," intervijā sabiedriskajai televīzijai sacīja Netanjahu.

31.maijā, Izraēlas desantniekiem uzbrūkot palestīniešu palīdzības misijas "Brīvības flotiles" kuģiem, tika nogalināti deviņi turku aktīvisti. Šis notikums izpelnījies asu starptautiskās sabiedrības nosodījumu.

Turcija šajā sakarā atsauca savu vēstnieku no Telavivas un atcēla trīs kopīgas militārās mācības.

Ankara arī divas reizes liegusi Izraēlas militārajām lidmašīnām izmantot tās gaisa telpu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!