Foto: AP/Scanpix

Turcija otrdien likusi iedzīvotājiem evakuēties no Karkamišas pilsētas, kurai robežas otrā pusē Sīrijā atrodas džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") kontrolētā Džerābulusa, vēsta Turcijas televīzija.

Policija Karkamišas iedzīvotājus skaļruņos mudinājusi evakuēties "drošības apsvērumu dēļ". Pilsēta vairākkārt ar mīnmetējiem apšaudīta no "Daesh" kontrolētajiem apvidiem.

Mediji arī vēsta, ka Ankaras atbalstītie nemiernieki grasās atkarot Džerābulusu "Daesh".

Turcijas armijas artilērija pirmdien un otrdien apšaudīja "Daesh" pozīcijas Džerābulusā.

Mediji arī ziņoja, ka pirmdien Turcijas artilērija Sīrijas Menbižā apšaudījusi Sīrijas kurdu Demokrātiskās savienības partijas (PYD) kaujinieku pozīcijas.

Arī Sīrijas kurdi apņēmušies atkarot "Daesh" Džerābulusu, bet tas kurdu un Ankaras atbalstīto nemiernieku starpā potenciāli var izraisīt konfrontāciju.

PYD militārais spārns ietilpst ASV atbalstītajos Sīrijas Demokrātiskajos spēkos – kurdu un arābu koalīcijā, kas ir galvenais Savienoto Valstu sabiedrotais operācijās Sīrijā pret "Daesh".

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 280 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!