Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Turcijas aizsardzības ministrs Hulusi Akars paziņojis, ka viņa valsts gatavojas potenciālām sankcijām no ASV puses saistībā ar Krievijā ražotās pretgaisa aizsardzības sistēmas S-400 iegādi, raksta aģentūra "Reuters".

Turcija (NATO dalībvalsts) paziņojusi, ka iegādāsies S-400, kuru nevar integrēt NATO valstu aizsardzības sistēmā. Vašingtona arī norādījusi, ka S-400 iegāde apdraud Turcijas iesaisti piektās paaudzes iznīcinātāja F-35 ražošanā. Šis jautājums kļuvis par vienu no sadursmes punktiem ASV-Turcijas attiecībās.

ASV paziņojušas, ka uz Turciju varētu attiekties sankcijas, ja tā iegādāsies S-400 sistēmu. Neraugoties uz to, Ankara paudusi cerību, ka tās tomēr netiks ieviestas.

Uzrunājot žurnālistus, Akars izteicās, ka Turcija pilda savas saistības F-35 projekta ietvaros un ka S-400 iegāde saistīta ar Turcijas aizsardzības veicināšanu, un draudus tā neradot.

Cenšoties pierunāt Turciju neiegādāties Krievijas ražoto sistēmu, Vašingtona Ankaru aicinājusi dot priekšroku tās sāncensei - "Patriot" pretgaisa aizsardzības sistēmai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!