Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV aizsardzības sekretāra vietas izpildītājs Pats Šanahans izteicis prognozi, ka Stambulai un Vašingtonai izdosies atrisināt savstarpējās nesaskaņas un ka ASV Turcijai varēs piegādāt "F-35" modeļa iznīcinātājus, raksta portāls "Politico".

Starp ASV un Turciju – divām NATO dalībvalstīm - radušās domstarpības saistībā ar Stambulas vēlmi no Krievijas iegādāties pretgaisa aizsardzības sistēmu "S-400". ASV bažījas, ka Krievija varētu iegūt informāciju par modernajiem "F-35" iznīcinātājiem, kas ļautu tai uzlabot savu pretgaisa aizsardzības sistēmu, padarot to efektīvāku pret ASV lidaparātiem.

ASV Turciju aicinājusi iegādāties "Patriot" pretgaisa aizsardzības sistēmu. Uzrunājot žurnālistus, Šanahans izteicās, ka ir pārliecināts, ka Turcija iegādāsies "Patriot" sistēmu, ziņo "Politico".

Pirmdien ASV paziņoja, ka pārtrauc sadarbību ar Turciju "F-35" iznīcinātāju programmā. "Es sagaidu, ka mēs atrisināsim problēmu, lai viņi [Turcija] iegūtu pareizo aizsardzības ekipējumu attiecībā uz "Patriot" un "F-35"," izteicās Šanahans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!