Foto: RIA Novosti/Scanpix
Uz Turcijas Ārlietu ministriju izsaukts Krievijas vēstnieks, Ankarai šādi reaģējot uz to, ka Krievijas kara aviācijas lidmašīnas veikušas mērķu bombardēšanu Sīrijas teritorijā "ļoti tuvu" Turcijas robežai, piektdien paziņoja Turcijas Ārlietu ministrija.

Krievijas vēstnieks Andrejs Karlovs izsaukts uz ministriju saistībā ar bažām, ka Krievija bombardējusi "turkmēņu civilistu ciematus ļoti tuvu robežai" ar Turciju, teikts ministrijas paziņojumā.

Turcija arī pieprasījusi Krievijai "nekavējoties izbeigt operāciju", norādīja ministrijā.

Krievijas uzlidojumos bombardēts apvidus, kuru kontrolē Turcijas atbalstītie turkmēņu nemiernieki.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "The Syrian Observatory for Human Rights" arī ziņojusi par uzlidojumiem šiem ciematiem, kas atrodas Sīrijas ziemeļrietumos netālu no Latākijas provinces.

Turcijas Ārlietu ministrijas preses sekretārs Tanžu Bilgičs skaidroja - Krievijas uzlidojumos nav doti triecieni teroristiem, bet gan civilistiem. Tam būs "nopietnas konsekvences", viņš brīdināja.

Ankaras un Maskavas starpā pastāv asas domstarpības Sīrijas jautājumā. Maskava atbalsta prezidenta Bašara al Asada valdību, bet Ankara - dažādus nemiernieku grupējumus.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā "Islāma valsts" un "Al Nusra". Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 250 000 cilvēku.

Krievijas armija 30.septembrī sāka gaisa spēku operāciju pret Sīrijas nemierniekiem, šādi sniedzot atbalstu Asada valdībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!