Foto: Publicitātes foto

Turcijas uzņēmums kopējis Irānas bezpilota lidaparātus-kamikadzes "Shahed-136", kādus Krievija regulāri izmanto uzbrukumos Ukrainas pilsētām, atsaucoties uz "The Defense Post", raksta "bne Intelli News".

Līdzības starp turku nesen prezentētajiem droniem "Azab" un Irānas tā dēvētajiem "lidojošajiem mopēdiem" aizsardzības speciālisti pamanījuši uzreiz. Turku dronam ir tādi pat spārni, propellers, kā arī kopējais veidols un izmērs, tomēr to nestspēja un lidojuma trajektorija esot mazāka nekā irāņu oriģinālam.

"Azab" ražotājs "Robit Technology" savā interneta vietnē gan maldinoši norāda, ka tas ir pirmais šāda veida drons pasaulē. Drons esot pieejams divu veidu modeļos - ar divu metru un pusotra metra platu spārnu laidumu. Tie var tikt vadīti, kā arī mērķi sasniegt pēc koordinātām, turklāt ražotājs norāda, ka tos var izmantot spietos. "Azab" gan vēl neesot pieejami tirgū, jo noritot testi ar munīciju.

Turcija starptautiskajā ieroču tirgū ir iemantojusi slavu ar "Baykar Technologies" ražoto dronu "Bayraktar TB-2", kas sevi pierādījis gan Otrajā Kalnu Karabahas karā, gan operācijās Sīrijā, Lībijā un nupat vairāk nekā gadu – arī Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!