Foto: AFP/Scanpix
Kravas automašīnu, kas veda pirmās nepieciešamīnas preces uz postošajā zemstrīcē cietušo Vanas pilsētu, pa ceļam apturējuši un izlaupījuši marodieri, trešdien informē telekanāls CNN.

Vietējā televīzija nofilmējusi uzbrukumu. Videomateriālā redzams kā vīriešu un pusaudžu grupa no kravas kastes met ārā maisus ar pārtiku, bet citi tos savāc un krauj savās automašīnās.

Kā atzinis Vanas mērijas pārstāvis, marodieru bandas pilsētas apkaimē parādījušās drīz pēc zemestrīces. Tie gan neesot vietējie iedzīvotāji.

Kā ziņots, Turcijā traģiskajā svētdienas 7,2 ballu zemestrīcē bojāgājušo skaits turpina augt -  trešdien oficiāli apstiprināta 459  cilvēku bojāeja, savukārt vēl vismaz 1352 cilvēki cietuši, ziņo BBC. 

Vietēji glābšanas dienesti atzīst, ka bojāgājušo skaits vēl pieaugs, jo glābšanas darbi vēl turpinās, tiesa, cerības atrast gruvešos vēl dzīvus cilvēkus mazinās.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem, zemestrīcē sagrautas 2200 ēkas. 

Savukārt otrdien pēcpusdienā Turcijā Vanas provincē reģistrēta vēl viena zemestrīce ar magnitūdu 5,7, ziņo ārvalstu masu mediji. Pazemes grūdieni fiksēti aptuveni pulksten 17:55 pēc Latvijas laika, zemestrīces epicentrs atrodas 37 kilometru attālumā no Vanas pilsētas.

Par šīs zemestrīces postījumiem un upuriem pašlaik ziņu nav, vēsta "RIA Novosti".

Kā ziņots, svētdien Turcijas austrumos, pie Irānas robežas, notika zemestrīce ar stiprumu 7,2 balles

Vislielākie postījumi nodarīti Erdžišas un Vanas pilsētās.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!