Foto: AFP/Scanpix
No svētdien postošajā zemestrīcē sagrautas mājas drupām Turcijas austrumu pilsētā Erdžišā, otrdien izvilkta divas nedēļas veca meitenīte, informē aģentūra "Reuters".

Zīdaiņa māte arī ir dzīva, bet viņa vēl ir iesprostota un glābēji turpina atbrīvošanas operāciju.

Zīdaiņa māti glābēji izvilka no mājas drupām dažas stundas vēlāk, bet drīz pēc tam - arī vecmāmiņu, informē vietējie mediji.

Pēc vairāku stundu izmisīgiem rakšanas darbiem glābējiem izdevās nonākt pie mazulītes Azras, viņas mātes Semihas un vecmāmiņas Gilzades. Glābēji paziņojuši, ka nesen dzimušās meitenes tēvs ir bezvēsts pazudis pēc svētdien notikušās zemestrīces.

Tiek prognozēts, ka savu māju drupās arvien ir iesprostoti simtiem, iespējams, pat tūkstošiem cilvēku. Kā ziņots, pazemes grūdieni sagrāvuši vairāk nekā 2200 ēkas, no kurām vairums bija dzīvojamie nami.

Turcijas austrumos svētdien notikušajā zemestrīcē bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 366 cilvēkiem, bet ievainoto skaits ir 1301, otrdien informē aģentūra "RIA Novosti".
Zemestrīcē sabrukušas vairāk nekā 2200 ēkas.

Valsts parlamentārā opozīcija kritizē valdību par atteikšanos no ārvalstu palīdzības un neefektīvu glābšanas darbu organizāciju.

Pirmdien premjerministrs Redžeps Tajips Erdogāns paziņoja, ka valsts pati spēj tik galā ar glābšanas darbiem un pagaidām noraidījusi 50 ārvalstu izteiktos palīdzības piedāvājumus.


Valdība uzskata, ka palīgi noraidīti nevis politisku iemeslu dēļ (starp tiem bija arī Izraēla ar kuru Turcijai pasliktinājušās attiecības), bet gan tāpēc, lai neizceltos haoss glābšanas darbu koordinācijā.

Kā ziņots, svētdien Turcijas austrumos, pie Irānas robežas, notika zemestrīce ar stiprumu 7,2 balles

Vislielākie postījumi nodarīti Erdžišas un Vanas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!