Foto: AP/Scanpix/LETA

Turcija nosūtījusi papildspēkus uz apvidu Sīrijas ziemeļos, kas atrodas netālu no kurdu spēku kontrolētā rajona, paziņojis Londonā bāzētās nevalstiskās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" ("Syrian Observatory for Human Rights", SOHR) vadītājs Rami Abdels Rahmans.

Pēc viņa teiktā, sestdienas pievakarē robežu šķērsojuši aptuveni 35 tanki un cits smagais bruņojums.

Pagājušajā nedēļā Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans draudēja tuvāko dienu laikā uzsākt jaunu operāciju pret kurdu Tautas aizsardzības vienībām (YPG). Ankara uzskata YPG par Turcijā aizliegtā separātistu grupējuma Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) atzaru.

Kurdu vienības kontrolē plašas teritorijas Sīrijas ziemeļos gar robežu ar Turciju, un līdz šim tās bijuši nozīmīgākais militārais spēks ASV atbalstītajās sauszemes operācijās pret džihādistu grupējumu "Daesh" Sīrijā.

Taču pagājušajā nedēļā ASV prezidents Donalds Tramps negaidīti paziņoja par lēmumu atvilkt karaspēku no Sīrijas, skaidrojot šo soli ar to, ka ka ASV sakāvušas džihādistu grupējumu "Daesh" Sīrijā.

Kā vēlāk vēstīja mediji, Tramps savu šokējošo lēmumu pieņēmis telefonsarunas gaitā ar Erdoganu, kurš sacījis, ka Sīriju no tur palikušajiem džihādistiem varētu attīrīt Turcija.

Piektdien Erdogans izteicās, ka atbrīvos Sīrijas ziemeļdaļu gan no YPG, gan "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!