Foto: Reuters/Scanpix

Tiesa Turcijas galvaspilsētā Ankarā piespriedusi mūža ieslodzījumu vēl 47 cilvēkiem par saistību ar 2016. gadā notikušo apvērsuma mēģinājumu, trešdien vēsta ziņu aģentūra "Anadolu".

Vēl 113 apsūdzētajiem piespriesti septiņus līdz 13 gadus ilgi cietumsodi, bet 94 apsūdzētie attaisnoti.

Notiesāto vidū ir arī bijušais militārās akadēmijas direktors, bet vairums notiesāto ir karavīri.

Pirms nedēļas tiesa Ankarā piesprieda mūža ieslodzījumu 151 karavīram, tostarp bijušajam Turcijas Gaisa spēku komandierim Akinam Eztirkam. Tā bija viena no plašākajām prāvām saistībā ar 2016. gada valsts apvērsuma mēģinājumu, par kura galveno organizētāju Ankara uzskata trimdā ASV dzīvojošo islāma sludinātāju Fetullu Gilenu.

2016. gada 15. jūlija apvērsuma mēģinājumā Turcijā gāja bojā 248 cilvēki, bet vairāk nekā 2000 tika ievainoti. Tika nogalināti arī 24 cilvēki, kas piedalījās apvērsuma mēģinājumā, liecina prezidenta biroja publiskotā informācija.

Saskaņā ar Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdoana aprīlī sniegto informāciju 20 226 cilvēki ir notiesāti par saistību ar puču, bet vairāk nekā 31 tūkstotis cilvēku atlaisti no darba policijā, 15 tūkstoši atvaļināti no armijas, bet 4000 zaudējuši amatus tiesu sistēmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!