Foto: stock.xchng
Par augstāko amatpersonu noklausīšanos Turcijā aizturēts Dijarbakiras policijas bijušais priekšnieks un deviņi citi kārtības sargi, sestdien ziņo mediji.

Redžeps Givens, kas vadīja policiju lielākajā Turcijas kurdu reģiona pilsētā, tiek apsūdzēts par savu pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu, bez pienācīgas procedūras noklausoties vairāku desmitu politiķu, prezidenta padomnieku un žurnālistu sarunas.

Ankaras tiesa piektdienas vakarā viņam un vēl deviņiem augsta ranga policistiem no visas Turcijas piemēroja apcietinājumu.

Givens vēl pirms savas aizturēšanas noliedza viņam izvirzītās apsūdzības un norādīja, ka "iepriekš policisti tika pasludināti par varoņiem, bet tagad tiek apsūdzēti valsts nodevībā".

Jau iepriekš šajā lietā aizturēti 17 policisti, no kuriem septiņi līdz tiesai atbrīvoti pret galvojumu.

2013.gadā Turcijas toreizējā premjerministra un pašreizējā prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana tuvākās aprindas satricināja korupcijas skandāls, atklātībā nonākot sarunu ierakstiem, kas liecināja par plašu kukuļņemšanas shēmu.

Valdība kategoriski noliedz pret to vērstās apsūdzības un apgalvo, ka tā esot sazvērestība, kuru īsteno labprātīgā trimdā dzīvojošā islāmistu sludinātāja Fetullas Gilena atbalstītāji, kas iefiltrējušies tiesībsargāšanas iestādēs.

Tikmēr cilvēktiesību aizstāvji un Rietumi pauž bažas, ka Erdogans īsteno oponentu tīrīšanas policijā un prokuratūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!