Turcija pirmdien aizturēja 1300 migrantus, kuri no Turcijas Egejas jūras piekrastes mēģināja doties uz Eiropu, un šī aizturēšana notika dažas stundas pēc Eiropas Savienības (ES) un Turcijas svētdien panāktās vienošanās par sadarbību migrantu krīzes risināšanā, vēstīja Turcijas ziņu aģentūra "Dogan".

Operācijā, kas sākās pirmdienas rītā, 250 policistu grupa veica reidus astoņās dažādās vietās piekrastē ap kūrortpilsētu Aivadžiku. Sākumā tika aizturēti apmēram 850 cilvēku, bet aizturēto skaits dienas gaitā pieauga līdz 1300.

Tika aizturēti trīs cilvēku kontrabandā aizdomās turētie, kā arī tika konfiscētas četras laivas un seši motori.

Simtiem tūkstoši migrantu, tostarp daudzi no Sīrijas, pēdējā mēneša laikā ir mēģinājuši no Turcijas piekrastes nokļūt Eiropas Savienībā (ES).

ES un Turcija svētdien samitā Briselē vienojās, ka Turcija palīdzēs ES mazināt migrantu krīzi apmaiņā pret finanšu palīdzību trīs miljardu eiro apmērā, kas domāta, lai Turcijā varētu nodrošināt bēgļu no Sīrijas uzturēšanos, kā arī sarunu par iestāšanos ES atsākšanu un bezvīzu režīmu Turcijas pilsoņiem ieceļošanai ES.

Turcijā atrodas vairāk nekā divi miljoni bēgļu no Sīrijas.

Rajons ap Aivadžiku ir kļuvis par centru bēgļiem, kas ar laivām mēģina nokļūt ES dalībvalstī Grieķijā. Dažus kilometrus uz dienvidiem no šī rajona atrodas Grieķijai piederošā Lesbas sala.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!