Foto: AFP/Scanpix

Ankara trešdien pieprasījusi Vācijai sniegt paskaidrojumus par kādu atklātībā nonākuši slepenu valdības dokumentu, kurā Turcija nodēvēta par islāmistu grupējumu "galveno platformu".

Dokumentā, kas nopludināts Vācijas medijos, teikts, ka Turcijas iekšpolitikas un ārpolitikas islamizācija kopš 2011. gada ir padarījusi šo valsti par islāmistu grupējumu centru.

Turcijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka šādi apgalvojumi tikai kārtējo reizi demonstrējot neobjektīvo attieksmi, ar kuru jau kādu laiku tiek mēģināts demoralizēt Turciju, vēršoties pret tās prezidentu un valdību.

Ministrijas paziņojumā Vācijai pieprasīti paskaidrojumi šajā lietā un uzsvērts, ka Turcija vienmēr patiesi cīnījusies pret terorismu, neskatoties uz terorisma izcelsmi, un to pašu sagaida no saviem sabiedrotajiem un partneriem.

Paziņojumā norādīts, ka aiz šiem apgalvojumiem acīmredzot stāv noteiktas politiskās aprindas, piebilstot, ka pastāv dubulti standarti, ar to domājot attieksmi pret kurdu separātistu bruņoto grupējumu "Kurdistānas strādnieku partija" (PKK).

Vācijas Iekšlietu ministrijas slepenā dokumenta atsevišķā daļā teikts, ka to nevar publiskot, jo tādējādi varētu tikt apdraudēta Vācijas labklājība, ziņo raidorganizācija ARD.

Vācijas varasiestādes jūlija beigās aizliedza Turcijas prezidentam Redžepam Tajipam Erdoanam ar videotranslācijas starpniecību teikt runu demonstrācijā, ko organizēja Erdoana atbalstītāji. Tai pašā laikā augsta ranga PKK pārstāvim tika atļauts uzstāties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!