Foto: AFP/Scanpix
Turcijā divas personas uzspridzinājušās automašīnā Ankaras pievārtē pēc tam, kad viņus apturēja policija, paziņoja Ankaras gubernators Erdzans Topadza.

Viņš informēja, ka abi pašnāvnieki spridzinātāji - vīrietis un sieviete - gājuši bojā incidentā netālu no kādas zirgu fermas Haimanā, kur viņi slēpās un, kā domājams, gatavoja uzbrukumu Ankarā. Neviens cits tajā nav cietis.

Topadza norādīja, ka tiek uzskatīts, ka bojāgājušie ir saistīti ar aizliegto grupējumu "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK), kas pēdējā gada laikā īstenojuši vairākus uzbrukumus ar automašīnās ievietotām bumbām.

Viņi uzspridzinājās, kad policija, kas bija saņēmusi norādes par šo spēkratu, mēģināja pārmeklēt automašīnu, kurā atradās liels daudzums sprāgstvielu.

Ceturtdien pie policijas iecirkņa Stambulā eksplodēja motociklā ievietota bumba. Incidentā tika ievainoti desmit cilvēku. Par uzbrukumu piektdien atbildību uzņēmās PKK.

Valstī uzbrukumus rīko ne tikai PKK, bet arī džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Incidents noticis divas dienas pirms apritēs pirmā gadadiena kopš asiņainākā terorakta mūslaiku Ankaras vēsturē, kad pērn tur gāja bojā 103 cilvēki. Par uzbrukumu tiek vainots grupējums "Islāma valsts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!