Sadursmēs starp kurdu demonstrantiem un policiju nemierīgajā reģionā Turcijas dienvidaustrumos otrdien nogalināti divi un ievainoti vismaz desmit cilvēki, ziņo drošības spēku pārstāvji un aculiecinieki.
Kopš 9.novembra sprādziena, kurā tiek vainoti Turcijas drošības dienesti, Hakāri provincē, kas robežojas ar Irānu un Irāku, pieaug spriedze. Sprādzienā, kas izraisīja protesta demonstrācijas, gāja bojā divi cilvēki.

Valdība, kuru satricinājušas aizdomas, ka drošības spēku pārstāvji varētu būt izlēmuši paši savās rokās ņemt likuma īstenošanu, pieprasījusi veikt spridzināšanas parlamentāro izmeklēšanu.

Policija otrdien bija spiesta izmantot asaru gāzi un bruņumašīnas, lai izklīdinātu aptuveni 3000 ar varas iestādēm nesaskaņotās demonstrācijas dalībnieku.

Viens no cilvēkiem gāja bojā, kad sadursmē Juksekovas pilsētā tika apgāzta policijas automašīna. Otra persona mirusi no šautiem ievainojumiem.

Demonstranti policistus apmētāja ar akmeņiem, bet policija pret protestētājiem vērsa asaru gāzi, kā arī atklāja uguni gaisā.

Uz pilsētu nosūtīti policijas papildspēki, lai savaldītu nekārtību cēlājus. Vardarbības dēļ pilsētā slēgti veikali.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!