Turcijā pirmdien sākās plaša operācija, lai atrastu slepkavu, kurš, izkliedzot parasto islāma kaujinieku saukli "Dievs ir varens!", pie baznīcas nošāva katoļu mācītāju.
Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans nosodīja slepkavību, sakot: "Mēs nevaram pieņemt faktu, ka priesteri var nošaut svētā vietā reliģisko pienākumu pildīšanas laikā."

"Izmeklēšana notiek ļoti plaši, un mēs uzmanīgi sekojam šai lietai," piebilda premjerministrs.

59 gadus vecais itālietis Andrea Santoro svētdien tika nogalināts ar diviem šāvieniem pie ieejas Trabzonas Santa Maria baznīcā, kad viņš vēra vārtus pirms vakara lūgšanas.

Trabzonas reģiona gubernators pirms tam izteicās, ka policija izmeklējot apgalvojumus, ka šis incidents esot kaut kādā veidā saistīts ar nesen Eiropā publicētajām pravieša Muhameda karikatūrām, kas satraukušas visas pasaules musulmaņu sabiedrisko domu.

"Policija veic izmeklēšanu, un tās rezultāti tiks publiskoti," sacīja Iekšlietu ministrijas pārstāvis.

Ārlietu ministrs Abdulla Guls runāja par "atsevišķu incidentu", acīmredzot cenšoties izvairīties saasināt spriedzi, un pauda cerību, ka šī slepkavība negatīvi neietekmēs "valstī dominējošo tolerances klimatu".

Turcija, kas ir stingri laicīga valsts un kuras iedzīvotāji lielākoties ir musulmaņi, uzskata sevi par tiltu starp Austrumiem un Rietumiem un ir izteikusi vēlēšanos pievienoties Eiropas Savienībai.

Paziņojumā, kurā nosodīta priestera slepkavība, Guls uzsver, ka Turcija joprojām ir islāma un citu reliģiju mierīgas līdzāspastāvēšanas paraugs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!