Foto: AP/Scanpix

Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdoans ceturtdien vakarā pavēstījis, ka Turcijai nav nekādas intereses uzsākt karu ar kaimiņvalsti Sīriju, raksta ārvalstu prese.


Kā skaidro amatpersona, paralamenta lēmumam par iespējamajām kara operācijām Sīrijā jākalpo tikai kā savaldošam, ierobežojošam faktoram. Tomēr Turcijas armija ir gatava aizsargāt savu pilsoņus un robežās un nevienam nebūtu ieteicams to pārbaudīt, teica Erdoans.

Tikmēr Turcijas galvaspilsētā Ankarā un lielākajā pilsētā Stambulā 4. oktobrī notikušas protesta akcijas, pret iespējamo Turcijas – Sīrijas karu.

Jau ziņots, ka 3. oktobrī Sīrijas izšauti lādiņi Turcijas pilsētā Akčakalā nogalināja piecus cilvēkus – divas sievietes un trīs bērnus. Turcija uz to atbildēja ar apšaudi un nogalināja vairākus Sīrijas armijas karavīrus.

Turcija apšaudi uztvērusi kā draudus nacionālajai drošībai un tāpēc Turcijas parlaments ceturtdien, 4. oktobrī atļāvis armijai uzsākt militāras darbības Sīrijas teritorijā.

Savukārt Damaska ceturtdien oficiāli atzina Turcijas teritorijas apšaudi un par to atvainojās, pagaidām gan neatklājot apšaudes iemeslus un cilvēkus, kuri tajā bija iesaistīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!