Foto: AP/Scanpix

Ja Krimas tatāriem draudēs briesmas, Turcija būs pirmā valsts, kas nāks viņiem palīgā - šādu solījumu Ukrainas parlamenta deputāts un bijušais Krimas tatāru tautas padomes Medžlisa priekšsēdētājs Mustafa Džemiļevs saņēmis no Turcijas ārlietu ministra Ahmeta Davutoglu.

Kā žurnālistiem pastāstījis Džemiļevs, Turcija ir gatava sniegt Krimas tatāriem gan ekonomisko, gan diplomātisko palīdzību. Tuvākajā laikā Turcijas premjerministram Redžepam Tajipam Erdoganam paredzēta tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, kurās laikā viņš gatavojas uzsvērt, ka Ankara atbalsta Ukrainas neatkarību un teritoriālo nedalāmību.

"Turcijas ārpolitiskā resora vadītājs pirms dažām dienām bija Ukrainā, tikās ar Augstākās radas priekšsēdētāju un ārlietu ministra pienākumu izpildītāju. Tas liecina, ka Turcija uzlūko Ukrainu kā savu stratēģisko partneri un stingri iestājas par Ukrainas neatkarību un teritoriālo integritāti," viņš norādījis.

Pēc Džemiļeva teiktā, Turcijas pilsētās šajās dienās notiek Krimas tatāru kopienas mītiņi, kuros Turcija tiek aicināta darīt visu iespējamo, lai palīdzētu Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!