Foto: AFP/Scanpix/LETA

Turcijas prokurori pieprasījuši cietumsodu uz laiku no septiņarpus līdz piecpadsmit gadiem 11 starptautiskās cilvēktiesību aizstāvības organizācijas "Amnesty International" aktīvistiem, kas tiek apsūdzēti "bruņota teroristiska grupējuma atbalstīšanā", vēsta privātā ziņu aģentūra "Dogan".

Apsūdzēto skaitā ir arī "Amnesty International" Turcijas biroja direktore Idila Esere, vairāki citi pazīstami Turcijas cilvēktiesību aizstāji, kā arī vācu cilvēktiesību aktīvists Pēters Šteitners un Zviedrijas pilsonis Ali Garavi. Cita starpā viņi tiek apsūdzēti arī centienos "sēt sabiedrībā haosu".

Desmit aktīvisti tika aizturēti 5. jūlijā Marmora jūras Bijikadas salā, kur viņi kādā viesnīcā piedalījās seminārā par digitālo drošību.

Nepilnu mēnesi pirms tam Turcijas varasiestādes aizturēja "Amnesty International" Turcijas nodaļas priekšsēdētāju Taneru Kiliču, apsūdzot viņu saistībā ar ASV dzīvojošo islāmistu sludinātāju Fetullu Gilenu, kuru Ankara uzskata par vainīgu pagājušā gada 15. jūlija puča organizēšanā.

Kiliča lieta tagad apvienota ar pārējo desmit aktīvistu lietu, papildinot to ar minētajām apsūdzībām "bruņota teroristiska grupējuma atbalstīšanā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!