Turcijas spēki un to atbalstītie Sīrijas opozīcijas grupējumi ielenkuši Bābas rietumu sānu, gatavojoties pilsētas šturmēšanai, norāda "Reuters".

Virs pilsētas no Turcijas lidmašīnām izmests liels skits skrejlapu, aicinot civiliedzīvotājus sargāties no gaidāmās pilsētas apšaudes un bombardēšanas. Pilsētai jau līdz šim regulāri uzbrukušas Turcijas kara lidmašīnas, un tās apkārtnē patlaban izvietots liels daudzums Turcijas bruņoto spēku smagās tehnikas, tostarp tanki.

Bāba ir pēdējais lielais apdzīvotais teroristu grupējuma "Daesh" cietoksnis Alepo reģionā.

Operāciju Bābas ieņemšanai pirmie uzsāka kurdu vadītie "Sīrijas Demokrātiskie spēki", pilsētai tuvojoties no rietumiem un austrumiem. Lai nepieļautu abu kurdu kontrolēto apgabalu apvienošanos, Turcija un tās apbruņotie un finansētie opozīcijas kaujinieki, kuri nereti izmanto vairs nefunkcionējošā Sīrijas opozīcijas grupējuma "Brīvā Sīrijas armija" karogus, uzsāka tuvoties pilsētai no ziemeļiem. Līdz šim kurdu un Turcijas atbalstītie spēki iesaistījušies vairākās savstarpējās apšaudēs.

Salīdzinoši netālu uz dienvidiem atrodas arī Sīrijas armijas frontes līnija. Bašara al Asada režīms jau vairākkārt cīņās pret "Daesh" un Turcijas atbalstītajiem kaujiniekiem sadarbojies ar kurdu vadītajiem spēkiem.

Situāciju sarežģī arī tas, ka gan Turcijas, gan kurdu pusē karo arī ASV speciālo uzdevumu vienību karavīri. Līdz šim ASV skaidri noteikusi, ka atbalstīs kurdu spēku došanos uz "Daesh" pašpasludinātā kalifāta "Islāma valsts" galvaspilsētu Raku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!