Turcijas iznīcinātāji svētdien bombardējuši kurdu nemiernieku pozīcijas kalnainajā Hakurkas reģionā Irākas ziemeļos, pavēstīja avoti drošības spēkos.
Irākas ziemeļos esošie kurdu drošības spēku locekļi paziņoja, ka uzlidojumi Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) bastionam Hakurkai un tās apkaimei sākās svētdien plkst. 22 un turpinājās arī naktī. Dūmu mākoņi ir redzami no daudzu kilometru attāluma, viņi sacīja.

Kā savā mājaslapā vēsta ziņu aģentūra "Firat", kaujas lidmašīnas svētdienas vakarā pacēlušās no militārās aviobāzes Turcijas dienvidaustrumu pilsētā Dijarbakira.

Uzlidojumi veikti laikā, kad Hakurkas reģionā pastiprinājušās kaujas starp Turcijas spēkiem un PKK kaujiniekiem.

Turcijas bruņoto spēku ģenerālštābs svētdien paziņoja, ka cīņas Irākas ziemeļos turpinās trijos dažādos rajonos un svētdien smagā kaujā sliktos laika apstākļos nogalināti 33 kurdu kaujinieki un krituši astoņi karavīri, bet kopš operācijas sākuma - 112 kurdu nemiernieki un 15 karavīri, turklāt šie dati neietverot tos kaujiniekus, kuri nogalināti uzlidojumos un artilērijas apšaudēs.

Tikmēr PKK sniegusi krasi atšķirīgus skaitļus - saskaņā ar tās ziņām kaujās zaudējuši dzīvību kopumā 47 turku karavīri un divi nemiernieki.

Kaujas notiek grūti pieejamos kalnu apvidos, tāpēc iegūt apstiprinājumu par kritušo skaitu būtu sarežģīti.

PKK pārstāvis svētdien pavēstīja, ka kurdu kaujinieki sestdien Irākas ziemeļos notriekuši Turcijas armijas helikopteru "Cobra".

Turcijas puse gan atzinusi, ka helikopters nokritis, bet norādījusi, ka avārijas iemesli nav zināmi un turku speciālisti devušies tos noskaidrot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!