Foto: AFP/Scanpix

Aptuveni trešā daļa Sīrijas armijas karavīru ir dezertējuši, pārejot nemiernieku Brīvās Sīrijas armijas rindās, kura daļēji bāzējas Turcijas teritorijā, piektdien vēsta vietējie mediji, atsaucoties uz Turcijas Nacionālā izlūkošanas dienesta ziņojumu.

No 300 tūkstošiem Sīrijas armijas karavīru 100 tūkstoši ir pārgājuši nemiernieku pusē, liecinot ceturtdien notikušās Turcijas Nacionālās drošības padomes sēdes dokumenti, atsaucoties uz laikrakstu "Sabah", vēsta aģentūra "RIA Novosti". Laikraksts arī norāda, ka 60% Sīrijas teritorijas atrodas opozīcijas rokās.

Sīriju ir pametuši 600 militāristu, to skaitā 20 ģenerāļi, vēsta "Sabah". Turcijā atrodoties vairāk nekā 50 Sīrijas virsnieku. Iepriekš Turcijas mediji ziņoja, ka valstī atrodas 12 Sīrijas ģenerāļi.

Oficiālā statistika liecina, ka kopš pagājušā gada aprīļa Turcijā ieradušies 55 tūkstoši Sīrijas pilsoņu. 34 tūkstoši no tiem izvietoti telšu nometnēs, kas izveidotas pierobežas provincēs, par amatpersonu piektdienas pavēstīto ziņo "RIA Novosti".

Jau vēstīts, ka nemieri pret Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu sākās pagājušā gada martā. "Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" aplēses liecina, ka šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 15 800 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!