Turcijas policija kādā Egejas jūras kūrortā aizliegusi 850 homoseksuāliem tūristiem apmeklēt ostas pilsētu Kušadasi un senās pilsētas Efesas drupas, ceturtdien paziņoja ASV vēstniecības amatpersonas.
Geji no ASV, Nīderlandes, Francijas, Lielbritānijas un citām valstīm Kusadasi ostā Egejas jūras piekrastē ieradās trešdien ar kruīzu kuģi "Olympic Voyager", veicot tūrisma braucienu uz Turciju, Ēģipti, Izraēlu un Grieķiju.

Policija apturēja autobusus ar tūristiem Seldžukā aptuveni triju kilometru attālumā no Efesas un lika viņiem atgriezties uz kuģa, ceturtdien ziņo laikraksts "Hurriyet".

Aptuveni desmit autobusiem izdevās nokļūt senajā pilsētā, kuru katru gadu apmeklē tūkstošiem tūristu, pirms policijas ierašanās.

Seldžukas policijas pārstāvji paskaidroja, ka viņi pildījuši iekšlietu ministra rīkojumu. Tomēr iekšlietu ministra preses sekretārs paziņoja, ka nekā nezina par ministrijas rīkojumu.

Savukārt laikraksts "Sabah" ziņo, ka ministrija izdevusi šādu rīkojumu, jo kļuvis zināms, ka geji plāno "traucēt" tradicionālās vīriešu cīņu sacensības, kas ik gadu norisinās Edirnē netālu no Turcijas robežas ar Bulgāriju.

Kušadasi mērs Fuats Akdogans ir atvainojies atpūtniekiem un paziņojis, ka šāda amatpersonu attieksme nomelno Turcijas tēlu, teikts laikrakstā "Hurriyet".

Šobrīd kruīzu kuģis ir ceļā uz Turcijas lielāko pilsētu Stambulu.

Turcijas privātais televīzijas kanāls NTV ceturtdien ziņoja, ka Iekšlietu ministrija ir devusi rīkojumu atļaut tūristiem no "Olympic Voyager" netraucēti apmeklēt Stambulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!