Foto: AFP/Scanpix

Turcijas policija ceturtdien īstenojusi plašu operāciju pret uzņēmumiem, kas tiek turēti aizdomās par finansiāla atbalsta sniegšanu ASV dzīvojošajam turku garīdzniekam Fetullam Gilenam, kuru Turcijas varasiestādes apsūdz neveiksmīgā puča organizēšanā.

Telekanāls "CNN-Turk" ziņoja, ka prokuratūra izdevusi orderus 187 personu aizturēšanai, un operācijā, kas norisinājusies Stambulā un 15 provincēs, piedalījies aptuveni 1000 policistu.

Stambulā kratīšanas vienlaicīgi veiktas aptuveni 100 adresēs.

Līdzīgā operācijā otrdien Turcijas policija Stambulā veica reidus vairākos desmitos uzņēmumu un aizturēja aptuveni 100 cilvēkus.

Jau vēstīts, ka 15. un 16. jūlijā Turcijā notika militārā apvērsuma mēģinājums, kas gan cieta neveiksmi. Kaut arī puča gaitā dumpinieki Ankarā, Stambulā un citās pilsētās sagrāba vairākus stratēģiski svarīgus objektus, varu valstī izdevās noturēt līdzšinējam prezidentam un valdībai.

Pēc neveiksmīgā puča Turcijas armijā un valsts iestādēs tika sāktas "tīrīšanas", kas vēl arvien turpinās.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans paziņojis, ka "tīrīšanas" nepieciešamas, lai izskaustu Gilena vīrusu no valsts institūcijām, bet kritiķi pauduši bažas, ka tās jau sen pārvērtušās raganu medībās.

Turcijas premjerministrs Binali Jildirims trešdien paziņoja, ka pēc puča mēģinājuma aizturēti 40 029 valsts darbinieki, no kuriem 20 335 joprojām nav atbrīvoti.

Vairāk nekā 5000 valsts darbinieku ir atlaisti no amatiem un gandrīz 80 000 uz laiku atstādināti, atklāja premjers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!