Foto: AFP/Scanpix

Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu pirmdien kritis apsmieklā, jo vainojis kļūdu drukāšanas procesā, skaidrojot, kādēļ viņa partijas priekšvēlēšanu manifestā nav minēts miera process ar kurdu nemierniekiem.

Miera process ar kurdu separātistu bruņoto grupējumu "Kurdistānas Strādnieku partija" (PKK) līdz šim bijis viens no stūrakmeņiem valdošās Taisnīguma un attīstības partija (AKP) politikā.

Tomēr pagājušajā nedēļā publicētajā 350 lappuses garajā AKP manifestā tas nav pat pieminēts. Arī Davutoglu, prezentējot manifestu, miera procesu nepieminēja.

Premjerministrs svētdien paziņoja, ka tas neko nenozīmē. Viņš to skaidroja ar kļūdu drukāšanas procesā, norādot, ka radušās problēmas ar digitālo noformēšanu un ceļā uz printeriem dažas lapas izslīdējušas.

Davutoglu uzsvēra, ka izlaistās lapaspuses tiks pievienotas un manifests iespiests no jauna pilnā versijā.

Tikmēr žurnālisti norādīja, ka visā manifestā vārds "kurdi" minēts tikai vienu reizi.

Davutoglu paskaidrojums par pazudušajām lappusēm izpelnījās izsmieklu sociālajos medijos, kuru lietotāji norādījuši, ka AKP nevar vadīt valsti, ja nemāk lietot printeri.

PKK kopš 1984.gada cīnās par neatkarīgas Kurdistānas valsts izveidošanu kurdu apdzīvotajos apgabalos Turcijā. Šis konflikts kopumā prasījis aptuveni 45 000 cilvēku dzīvību.

Turcijas valdība cenšas panākt mieru ar kurdu līderiem, tomēr pēdējos mēnešos miera process, kā izskatās, nonācis strupceļā.

AKP cer uz kurdu atbalstu 7.jūnijā gaidāmajās parlamenta vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!