Foto: Sputnik/Scanpix

Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu pirmdien apsūdzēja Krieviju par to, ka tā Sīrijā rīkojas kā "teroristiska organizācija", solot atbildēt Krievijas darbībām.

"Ja Krievija turpinās rīkoties kā teroristiska organizācija un liks civiliedzīvotājiem bēgt, mēs piegādāsim ārkārtīgi pārliecinošus ieročus," viņš sacīja, uzturoties oficiālā vizītē Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

Turcijas premjerministrs arī kritizēja Sīrijas miera sarunas "kā diplomātisku teātri", par kuru "starptautiskā sabiedrība beigās uzņemsies atbildību".

Jau vēstīts, ka ANO rīkotajās Sīrijas miera sarunās līdz 25. februārim ir izsludināts "pagaidu pārtraukums".

Kopš Turcija uz Turcijas-Sīrijas robežas 24. novembrī notrieca Krievijas bumbvedēju, attiecībās Ankaras un Maskavas starpā iestājusies nopietna krīze.

Abu valstu attiecības ir pasliktinājušās arī saistībā ar Krievijas atbalstu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam.

Līdzīgi kā Rietumvalstis, arī Turcija apsūdz Maskavu, ka tā Sīrijā bombardē Rietumu atbalstītos nemierniekus, nevis džihādistu grupējumu "Islāma valsts". Izmantojot Krievijas atbalstu, Sīrijas režīma spēki ir vēl vairāk pietuvojušies nemiernieku kontrolētajai Alepo pilsētai valsts ziemeļos.

Pilsoņkarš, kas Sīrijā notiek kopš 2011. gada, sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 260 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!