Foto: AFP/Scanpix

Turcijas robežsargi nogalinājuši deviņus bēgļus no Sīrijas, kas mēģināja nelegāli iekļūt valstī, sestdien paziņoja aktīvisti.

Civiliedzīvotāji, kuru lielākā daļa bija no Latakijas un Idlibas provincēm, kas atrodas pie Turcijas robežas, gāja bojā no Turcijas robežsargu raidītām lodēm sestdienas naktī, paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija". Apšaudē desmit cilvēki tika ievainoti.

Uz Turcijas un Sīrijas robežas bāzētie aktīvisti ziņu aģentūrai DPA incidentu raksturoja kā "slaktiņu, kas vērsts pret neapbruņotiem Sīrijas civiliedzīvotājiem".

Aktīvistu sociālās saziņas vietnēs publicētajās fotogrāfijās un videoierakstos redzami Turcijas robežsargu nogalināto cilvēku līķi. Neatkarīgs apstiprinājums attēlu autentiskumam nav saņemts.

Nevalstiskā organizācija "Amnesty International" pagājušajā mēnesī vēstīja, ka Turcijas drošības spēki sašauj civiliedzīvotājus, tostarp bērnus, kas "izmisuma dzīti mēģināja neoficiāli šķērsot robežu ar kontrabandistu palīdzību". Sīrijas slimnīcas gandrīz ik dienas uzņemot cilvēkus, kas cietuši tādās apšaudēs.

Oficiāli Turcija uzstāj, ka tā īsteno atvērtas robežas politiku attiecībā uz Sīrijas pilsoņiem. Tomēr, lai nokļūtu Turcijā, jāiziet ļoti selektīvs process un desmitiem tūkstoši cilvēku gaida Sīrijas robežas pusē.

Turcijā atrodas vairāk nekā divi miljoni bēgļu no Sīrijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!