Foto: Reuters/Scanpix

Stambulas tiesa sestdien likusi paturēt apcietinājumā deviņus Turcijas lielākā opozīcijas laikraksta "Cumhuriyet" darbiniekus, tostarp tā galveno redaktoru Muratu Sabundžu, vēsta ziņu aģentūra "Dogan".

"Cumhuriyet" darbinieki tika aizturēti pirmdien. Prokuratūra viņiem izvirzījusi apsūdzības par saistību ar 15.jūlijā Turcijā notikušo apvērsuma mēģinājumu, kā arī saitēm ar kurdu kaujiniekiem.

Jau vēstīts, ka maijā Turcijas tiesa piesprieda piecu gadu un desmit mēnešu cietumsodu iepriekšējam "Cumhuriyet" galvenajam redaktoram Džanam Dindaram par "valsts noslēpuma atklāšanu". Dindars pašreiz dzīvo Vācijā.

"Cumhuriyet" šogad saņēma Zviedrijas prestižo balvu "Right Livelihood Award", kas pazīstama arī kā alternatīvā Nobela prēmija, bet pagājušajā gadā ieguva organizācijas "Reporters Without Borders" apbalvojumu.

Laikraksts, kurš ir pēdējais neatkarīgais pret valdošo partiju kritiski noskaņotais medijs Turcijā, varasiestāžu rīcību uzskata par "apvērsumu pret demokrātiju".

Pēc jūlijā notikušā apvērsuma mēģinājuma Turcijas valdība slēgusi vairāk nekā 100 medijus un aizturējusi desmitiem žurnālistu, izpelnoties Rietumu līderu un cilvēktiesību aizstāvības organizāciju pārmetumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!