Foto: Publicitātes attēli
Turcijas uzņēmums "Baykar" dāvinās Ukrainai trieciendronu "Bayraktar TB2", kam ziedojumi savākti kampaņā Polijā, bet saziedotie līdzekļi tiks tērēti humānajai palīdzībai Ukrainai, ceturtdien pavēstīja kampaņas iniciators žurnālists Slavomirs Serakovskis.

Lai savāktu drona iegādei nepieciešamos 4,7 miljonus eiro, līdz svētdienai līdzekļus bija ziedojuši 215 600 poļu un aptuveni 1000 baltkrievu, norādīja žurnāla "Krytyka Polityczna" redaktors.

Ceturtdien Turcijas uzņēmums "Baykar" nosūtījis poļu žurnālistam vēstuli, apliecinot, ka dāvinās Ukrainai dronu par brīvu.

Polijas, Ukrainas un Turcijas varas institūciju pārstāvji vienojušies, ka savāktie līdzekļi tiks nodoti humānajai palīdzībai Ukrainai, norādīja Serakovskis.

"Mēs gribam piedalīties jūsu humānās solidaritātes kustībā no savas puses ar ziedojumu," vēstulē apliecināja "Baykar" direktoru padome. "Ņemot vērā jūsu kampaņu, mēs "Bayraktar TB2" nodrošināsim ukraiņu tautai, lai tā var labāk aizsargāt savu dzimteni."

"Un mēs gādāsim, ka jūsu finansējums tiek ukraiņu labdarības organizācijām mērķiem, kas stiprina Ukrainu," teikts vēstulē.

Uzņēmums "Baykar" arī nolēma uzdāvināt Lietuvai "Bayraktar TB2", lai to tālāk nodotu Ukrainas rīcībā. Lietuvā akcijā "Bayraktar" iegādei maija beigās īsā laikā tika saziedoti gandrīz seši miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!