Turcijas valdība pirmdien lūdza parlamentam atļauju veikt militāru uzbrukumu kurdu separātistiem Irākas ziemeļu daļā, raksta "Reuters". Vašingtona jau izteikusi bažas, ka šāds Turcijas solis varētu destabilizēt situāciju vienā no mierīgākajiem Irākas reģioniem.
Valdības preses sekretārs Cemils Ciceks norādīja, ka Turcija joprojām cer, ka militāra operācija pret kurdiem, kas izmanto Irānas kalnaino teritoriju kā bāzi, no kurienes veikt uzbrukumus Turcijai, tā arī nebūs nepieciešama. Tomēr viņš atzina, ka viņa valstij vissāpīgākā realitāte ir terora klātesamība.

Irāka ir mudinājusi Turciju būt "gudrai un pacietīgai" un neizšķirties par iebrukumu. "Irākas valdība aicina Turcijas valdību paļauties uz diplomātiskiem centieniem, nevis militārām operācijām, lai risinātu terorisma problēmu," norāda Irākas valdības pārstāvji.

Ja valdības lūgumu trešdien apstiprinās parlaments, tad Turcijas militārpersonām visu nākamo gadu būs dotas tiesības lemt par pārrobežas operācijām. Premjerministrs Tajips Erdogans pēdējā laikā izjūt arvien lielāku sabiedrības neapmierinātību ar to, ka viņš nespēj novērst kurdu nemiernieku uzbrukumus, kuros gājuši bojā Turcijas iedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!