Betlēmes mērs Viktors Batarse stāsta, ka šogad Ziemassvētku laikā Jēzus dzimšanas vietu apmeklēs 64 000 tūristu. Tas ir četras reizes vairāk nekā 2005.gadā, kad uz Kristus dzimteni bija atbraukuši 16 000 cilvēki.
"Mēs esam darījuši visu, lai tūristu būtu vairāk," apgalvo Batarse. Arī baznīcas visā pasaulē aicina savu draudžu locekļus aizbraukt uz Betlēmi.

Tomēr ir arī problēmas – starp pilsētas vadību un palestīniešu varas iestādēm pastāv nopietnas nesaskaņas, tāpēc Ziemassvētku noskaņa Betlēmē vēl nav jūtama. Pie Kristus dzimšanas baznīcas nav vēl eglītes un rotājumu, arī neona briedis vēl nav uzstādīts. Pilsētas tēvi Betlēmes izrotāšanai piešķīruši 50 000 ASV dolāru (23 000 latu) un cerams, ka nākamnedēļ pilsēta tērpsies svētku rotā.

Par spīti barjerai, kas pilsētu sadalījusi trijās daļās, tūristi ierodas arvien aktīvāk. "Lai gan šī astoņus metrus augstā betona siena atņēmusi mums brīvību un dzīvi padarījusi praktiski nepanesamu, mēs priecājamies par ciemiņiem. Tūristi lauž šo sienu – ne fiziski, bet psiholoģiski," saka pilsētas galva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!