Foto: EPA/LETA
Pirms aptuveni 100 dienām Dubaijas valdnieks šeihs Muhameds bin Rašids al-Maktum atklāja pasaulē augstāko ēku - "Burj Khalifa".

Šeihs lepojas, ka Dubaijā (Apvienotajos Arābu Emirātos) atrodas augstākā ēka pasaulē. Tomēr jau drīz pēc atklāšanas 828 metru augstais tornis nokļuva mediju uzmanības lokā ar negatīvām ziņām - vienā no augstās ēkas liftiem iestrēga tūristi, bet pēc tam uz vairākām nedēļām it kā remontdarbu dēļ tika slēgta skatu platforma, kas atrodas ēkas 124. stāvā.

Kopš 04. aprīļa skatu platforma atkal ir pieejama un tūristi pie "Burj Khalifa" drūzmējas tāpat kā drīzumā pēc ēkas atklāšanas janvāra sākumā. Apmeklētāji, kuriem par biļeti uz skatu platformu jāmaksā aptuveni 20 eiro (14 lati), lielākoties ir sajūsmā.

Ēkā jādodas pa lielu tuneli, kas sākas tirdzniecības centrā aptuveni 30 metru attālumā no "Burj Khalifa". Tā kā ēkas iekšdarbi un iekārtošana vēl pilnībā nav pabeigta, skatu uz galveno ieeju vēl aizvien aizsedz žogi. Pie fasādes vēl tiek strādāts, tāpēc aizkavējusies dzīvokļu nodošana īpašniekiem, atcelta arī modes dizainera Džordžio Armani viesnīcas atklāšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!