Foto: Publicitātes foto
Lidmašīnas tīrīšanas komanda Turcijas Ataturka starptautiskajā lidostā, kas pašlaik ir Stambulas galvenā lidosta, Turcijas nacionālās lidsabiedrības "Turkish Airlines" lidmašīnā, kas ieradās no Tallinas trešdienas vakarā, atklājuši bumbas draudas vēstuli, piektdien vēstīja Igaunijas sabiedriska raidorganizācija ERR.

Lidmašīnā bumba netika atrasta, bet aizdomās par viltus draudu izteikšanu aizturēts kāds 18 gadus vecs jaunietis, kurš bija lidmašīnas pasažieris. Viņa valstiskā piederība nav zināma, bet domājams, ka viņš ir Turcijas pilsonis, vēstīja Turcijas laikraksts "Turkish Weekly".

Laikā, kad tika atrasta draudu vēstule, lidmašīnā atradās vien tīrīšanas darbinieki, bet visi pasažieri jau bija lidmašīnu atstājuši. Bumbu neitralizēšanas eksperti pārmeklēja lidmašīnu, bet atzina, ka tā ir viltus trauksme.

Ir maz ticams, ka lieta ir saistīta ar Igauniju, jo "Turkish Airlines" pēdējo mēnešu laikā ir saņēmusi vairākus draudus, tostarp līdzīga vēstule tika atrasta vien trīs dienas pirms Tallinas reisa. Četras "Turkish Airlines" starptautisko reisu lidmašīnas kopš marta ir veikušas ārkārtas nolaišanos saistībā ar bumbu draudiem.

Pagājušās nedēļas nogalē tika aizturēta "Turkish Airlines" stjuarte saistībā ar bumbas draudiem starptautiskā reisā. Stjuarte ir apsūdzēta par bumbas draudu vēstules atstāšanu "Turkish Airlines" lidmašīnā.

Kompānija pirmdien apstiprināja, ka vārdā nenosaukts darbinieks ir atlaists pēc tam, kad viņu aizturēja policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!