Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Vidusāzijas valstī Turkmenistānā joprojām oficiāli nav ziņots par nevienu Covid-19 gadījumu, taču varasiestādes nākušas klajā ar kārtējiem ierobežojumiem, lai novērstu "asu infekcijas slimību" izplatību, vēsta portāls "Currenttime".

Jaunie noteikumi ierobežo riska grupu, tostarp par 50 gadiem vecāku personu, pārvietošanos starp pilsētām un apgabaliem.

Novembra sākumā varasiestādes jau noteica aizliegumu pārvietoties pa valsti bez nopietna iemesla. Tagad, pārvietojoties starp pilsētām, iedzīvotājiem jāuzrāda dokuments, ko izsniedz īpaša komisija – tās sastāvā ir pārstāvji no policijas, migrācijas dienesta, reģionālajām varasiestādēm, sanitārā dienesta, Veselības ministrijas un Nacionālās drošības ministrijas.

Jau martā valstī tika noteikti iekšējās pārvietošanās ierobežojumi, slēgta vilcienu un autobusu satiksme starp reģioniem, slēgti daudzi autoceļi. Faktiski no viena reģiona uz citu tagad var nokļūt tikai ar gaisa transportu, taču totalitārā Ašgabata turpina uzstāt, ka valstī nav neviena paša Covid-19 gadījuma.

Pasaules Veselības organizācijas misija 15. jūlijā ieteica Turkmenistānas valdībai rīkoties tā, "it kā Covid-19 jau būtu konstatēts".

Valstī tika slēgti tirgi, lielveikali un mošejas. Par sejas masku nevalkāšanu draud naudassods. Tos, kas sodu nevar samaksāt, nosūta palīdzēt novākt kokvilnas ražu, skaidro medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!