Foto: Turkmen.news

Vidusāzijas valstī Turkmenistānā 14 gadus vecs džudists Suleimans Tursunbajevs atteicies sacensībās zaudēt Iekšlietu ministrijas kursantam, par ko pēc tam nolaupīts, piekauts un pamests nomirt, vēsta neatkarīgais portāls "Turkmen.news".

Pēc dažām slimnīcā pavadītām dienām pusaudzis miris un viņa vecāki ar video starpniecību vērsušies pie turkmēņu diktatora Gurbanguli Berdimuhamedova ar prasību atrast un sodīt vainīgos.

"Mūsu dēlu piekāva ļaužu grupa, viņam nevarēja pieskarties, viņš teica, ka viņam sāp viss ķermenis. Viņa aknas bija pārvērstas putrā, bija plaisa galvaskausā," ierakstā stāsta vecāki.

"Mūsu dēls vēlējās pacelt Turkmenistānas karogu Amerikā, kļūstot par čempionu. Viņš teica, ka pēc tam viņam pats Turkmenistānas prezidents paspiedīs roku. Es pieprasu taisnīgumu un sodīt vainīgos ar visu likuma bardzību," ierakstā runā zēna māte.

Saskaņā ar žurnālistu rīcībā esošo informāciju, Trusunbajevs pēc sestās klases beigšanas tika uzņemts sporta internātā, kur gatavo sportistus brīvajā cīņā, džudo, smagatlētikā, futbolā un citos sporta veidos.

Traģēdija notikusi februāra sākumā turnīrā Ahalskas apgabala Bahardenskas rajonā. Pirms fināla cīņas Trusunbajevam dotas norādes zaudēt savam sāncensim – Iekšlietu ministrijas kursantam. Taču pusaudzis nav paklausījis un kļuvis par čempionu savā svara grupā.

Uzreiz pēc sacensībām jauni sportiski cilvēki piekāvuši jaunieša treneri, bet pašu Trusunbajevu aizveduši nezināmā virzienā. Vēlāk smagi piekautu kādas ielas malā viņu atraduši nejauši garāmgājēji, kas izsaukuši ātro palīdzību.

Cietušais nogādāts uz Ašgabatu, taču tur ārsti atteikušies viņu ārstēt un ieteikuši braukt uz slimnīcu, kas paredzēta pēc viņa dzīvesvietas. Tad viņš 500 kilometrus vests uz slimnīcu Kunjaurgenčes rajonā, kur pēc dažām dienām miris.

Pēc Trusunbajeva stāsta publicēšanas "Turkmen.news" saņēmuši anonīmas ziņas, ka pusaudža sāncensis finālā bijis valsts vadītāja dēla Serdara Berdimuhamedova sievas radinieks. Žurnālisti gan uzsver, ka viņiem nav iespējas pārbaudīt šo informāciju.

Tas pats avots atklājis, ka prokuratūrai dots rīkojums neizmeklēt šo slepkavību, jo Suleimans vienkārši esot "neveiksmīgi nokritis un nekas nopietns nav noticis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!