Saskaņā ar Pasaules turkmēņu sestajā konferencē pieņemto lēmumu Turkmenistānas prezidentam Saparmuradam Nijazovam piešķirts goda nosaukums "Dižais". Lēmuma teksts ceturtdien publicēts Turkmenistānas masu informācijas līdzekļos.
Turpmāk šīs valsts vadītājs tiks saukts par "Saparmuradu Turkmenbaši Dižo". Šis goda nosaukums Nijazovam piešķirts par "milzīgajiem nopelniem turkmēņu tautas labā, kādi ir tās dēlam - varonim un vadonim Saparmuradam Turkmenbaši".

Lēmumā norādīts, ka to vienbalsīgi pieņēmuši Pasaules turkmēņu konferences delegāti no 23 pasaules valstīm. Turklāt Nijazovs arī ievēlēts par Pasaules turkmēņu asociācijas prezidentu "bez prezidentūras termiņa ierobežojuma".

1999.gada decembrī Turkmenistānas parlaments vienbalsīgi ievēlēja Nijazovu par valsts prezidentu uz mūžu.

Kopš 1990.gada, kad Nijazovs ar 98,3 procentiem balsu tika ievēlēts par Turkmenistānas prezidentu, viņa valdīšanai bijis raksturīgs autoritārs stils un dažādas dīvainības.

Autoritārais līderis izveidojis neierobežotu savas personības kultu un piesavinājies titulu "Turkmenbaši", kas nozīmē "Visu turkmēņu tēvs".

Ar Turkmenistānas valdību saistīta persona šonedēļ atzina, ka iespējams, drīz tiks sākta kampaņa par Nijazova pasludināšanu par pravieti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!